Babels tårn

By: Contributor(s): Language: nob Original language: English Publication details: Oslo Pax 2005Description: 718 s. 13 x 21 cmISBN:
  • 8253027877
  • 978-82-530-2787-6
Uniform titles:
  • Babel tower
Subject(s): Genre/Form: Summary: Dette er tredje bind i Byatts kritikerroste Frederica-kvartett. I Jomfruen i hagen og Stilleben møtte vi familien Potter på 50-tallet, med den opprørske Frederica, hennes innadvendte og tradisjonelle søster Stephanie, og den psykisk skadeskutte broren Marcus. Nå er vi nådd fram til 1964, og 60-tallets tidsånd gjenspeiles i denne energiske og eksperimentvillige romanen, der Byatt som vanlig på ypperlig vis kombinerer sin intellektuelle kraft med evnen til å fokusere på det lystbetonte ved lesningen. London er scenen for mesteparten av handlingen i romanen. Stephanies enkemann, presten Daniel, lytter til deprimerte og forvirrede personer som ringer inn til hjelpetjenesten i en liten kirke. Frederica klarer å komme seg løs fra et mislykket ekteskap med en ektemann som har villet disiplinere henne, og nå åpner verden seg for henne. Tilværelsen som enslig mor i kombinasjon med deltidsjobber i undervisning, presse og forlag bringer henne i kontakt med den nye, sydende kulturen. Hun får til lesning et romanmanuskript - "Babbeltårn", skrevet av en merkelig outsider-forfatter - der samfunnets undertone av seksualitet, smerte og grusomhet får et voldsomt uttrykk. Og Antonia Byatt vever språk, litteratur, kunst, vitenskap, filosofi, teologi og jus inn i sin egen Babels tårn - uten tvil en av hennes mest ambisiøse og storslåtte romaner.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Hovedsamling Biblioteket Biblioteket romaner (Browse shelf(Opens below)) Ex1 Available 84527517

Dette er tredje bind i Byatts kritikerroste Frederica-kvartett. I Jomfruen i hagen og Stilleben møtte vi familien Potter på 50-tallet, med den opprørske Frederica, hennes innadvendte og tradisjonelle søster Stephanie, og den psykisk skadeskutte broren Marcus. Nå er vi nådd fram til 1964, og 60-tallets tidsånd gjenspeiles i denne energiske og eksperimentvillige romanen, der Byatt som vanlig på ypperlig vis kombinerer sin intellektuelle kraft med evnen til å fokusere på det lystbetonte ved lesningen. London er scenen for mesteparten av handlingen i romanen. Stephanies enkemann, presten Daniel, lytter til deprimerte og forvirrede personer som ringer inn til hjelpetjenesten i en liten kirke. Frederica klarer å komme seg løs fra et mislykket ekteskap med en ektemann som har villet disiplinere henne, og nå åpner verden seg for henne. Tilværelsen som enslig mor i kombinasjon med deltidsjobber i undervisning, presse og forlag bringer henne i kontakt med den nye, sydende kulturen. Hun får til lesning et romanmanuskript - "Babbeltårn", skrevet av en merkelig outsider-forfatter - der samfunnets undertone av seksualitet, smerte og grusomhet får et voldsomt uttrykk. Og Antonia Byatt vever språk, litteratur, kunst, vitenskap, filosofi, teologi og jus inn i sin egen Babels tårn - uten tvil en av hennes mest ambisiøse og storslåtte romaner.

Originaltittel: Babel tower

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha